nieuws

Mannen gezocht!

Maaike Heethaar
Maaike Heethaar
Vanaf 28 november kunnen jullie Maaike Heethaar (in 2008 uitgeroepen tot Miss Overijssel) bewonderen in een nieuw programma. De naam: Maaikes Mannen. Maaike gaat in het programma op zoek naar aansprekende mannen in de provincie. Na 2 series Vrouwen gaat de geboren en getogen Raalter schone nu op zoek naar mannen.........
Hoe komt zo'n programma eigenlijk tot stand? In eerste instantie wilden we een nieuwe serie Vrouwen, maar al snel hadden we het gevoel dat het niet een kopie moest zijn van de vorige serie. Niet ‘meer van hetzelfde’, maar een variant op het thema. Uitgangspunt was een programma waarin Maaike op bezoek gaat bij……Vervolgens kwamen we op de gedachte om mannen in plaats van vrouwen als onderwerp te nemen. Dat hebben we gekoppeld aan brede belangstelling voor mannentyperingen de afgelopen jaren. Denk daarbij aan de metroman (David Beckham), de machoman (Arie Boomsma), de grappige intellectueel (Woody Allen), de klusser, het gevoelige type, de ideale vader, zo kan ik nog wel even doorgaan. Kwam ook nog de landelijke discussie bij over het tekort aan meesters op basisscholen: het onderwijs is driftig op zoek naar manlijke rolmodellen!

Zou de zoektocht van Maaike naar de verschillende soorten mannen en manlijke rolmodellen in onze provincie niet een mooie insteek kunnen zijn? En dan met name mannen die tot de verbeelding spreken, die aanspreken bij een breed publiek. En waarom zouden we niet jullie bij het programma kunnen betrekken? Dat kan heel simpel door suggesties aan te reiken. Suggesties voor mannen naar wie jullie benieuwd zijn, die jullie graag in zo’n programma zouden zien. Een mooie podium om jullie mening te horen leek me het inmiddels befaamde Theekransje in ons ochtendprogramma op radio, Goeiemorgen Overijssel met Marisa Heutink. Daarin bespreekt Marisa één of twee keer per week met de vrouwelijke presentatoren van Edned (Carrie, Renate en Dorothee) allerlei vragen van luisteraars die betrekking hebben op de man-vrouw relatie. Een ideale plek voor een oproep. Met een dure omschrijving heet zoiets: het genereren van publieksparticipatie. Andere plekken om dat te doen zijn onze website, onze elektronische nieuwsbrief en onze pagina in de huis-aan-huisbladen.
Ik vind meedenken door jullie belangrijk om 2 redenen: het kan hele goede verrassende suggesties opleveren. Daarnaast geeft het de richting aan waarin je moet zoeken. Anders ga je alleen maar op je eigen gevoel af en dat is lang niet altijd hetzelfde als dat van jullie.
Heb je leuke ‘mannen’suggesties voor het nieuwe programma van Maaike? Mail naar: maaikesmannen@rtvoost.nl
Houd het in de gaten: vanaf maandag 28 november op TV Oost. In de eerste uitzending gaat Maaike op bezoek bij Hairstylist Ad Peters uit Deventer en bij oud-wielrenner Rob Harmeling uit Nijverdal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.