nieuws

Laatste Libiërs volgende week ontslagen uit MST

MST
MST
Vier van de zes Libiërs in het MST in Enschede worden vandaag ontslagen uit het ziekenhuis. Ze gaan weer naar het militair hospitaal in Utrecht om verder aan te sterken voor ze terugkunnen naar Libië. De twee anderen vertrekken volgende week uit Enschede.
De mannen kwamen vorige week in een groep van 50 gewonde verzetsstrijders uit Libië naar Nederland om hier medische zorg te krijgen. Zes van hen gingen naar Enschede. Zij hebben botbreuken en schotwonden, maar inmiddels is het voor de mensen niet meer nodig dat ze nog langer in een ziekenhuis verpleegd worden.
Om tijdens hun verblijf in het ziekenhuis aanspraak te hebben, zoekt het  het Nederlandse Rode Kruis vrijwilligers die de mannen af en toe willen bezoeken. Er is weliswaar een zogenoemde buddy beschikbaar, maar dat is iemand uit Utrecht die alle 50 gewonde Libiërs in Nederland bezoekt. Er hebben zich inmiddels al drie belangstellenden gemeld.
Het MST is verbaasd door de oproep van het Rode Kruis. Volgens een woordvoerder is er nooit contact geweest met het ziekenhuis. Als dat wel was gebeurd had het Rode Kruis gehoord dat de vrijwilligers niet nodig zijn, omdat de meeste mannen alweer ontslagen worden. De twee die overblijven liggen er nog enkele dagen en komen bij elkaar op de kamer zodat ze kunnen communiceren.  
Het Rode Kruis heeft op dit moment geen behoefte meer aan buddy's voor de twee Libiërs, maar is nog wel op zoek naar vrijwilligers in de regio die eventueel in de toekomst andere Libiërs willen bezoeken als die in Twente worden verpleegd. Contactpersoon bij het Rode Kruis is Sonja Cinar: 06 10 50 16 04, emial: scinar@redcross.nl 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.