Nieuws

Speelgoed doneren aan arme kinderen vanuit de auto in Almelo

Een soort drive-in, maar dan om iets af te geven. Bij het stadion van Heracles Almelo kon speelgoed vanuit de auto ingeleverd worden. Deze spullen gaan naar een goed doel: Twentse kinderen die in armoede leven.
Deze speciale drive-thru is opgezet voor het project Sport & Speel Goed. Dat heeft als doel alle kinderen in de regio Twente die leven in armoede te voorzien van sportartikelen en speelgoed. Vanwege de geldende coronamaatregelen is er gekozen voor een drive-thru.

Vrachtwagen vol

Lieneke Bolhuis van De Speelgoedbank kijkt tevreden naar de rij wachtende auto's. "Het is druk. Ik zei voor de grap dat de vrachtwagen waar al het speelgoed in moet, helemaal vol gaat komen. Nou, dat zou zomaar eens kunnen." Uiteindelijk komen 109 auto's langs om speelgoed te doneren.
Het speelgoed is voor arme kinderen die het niet zo breed hebben
Luuk
Veel kinderen komen met hun ouders speelgoed brengen, zoals Luuk. Hij wijst naar het speelgoed dat hij komt inleveren. "Dit speelgoed gebruik ik toch niet meer, omdat ik daar te oud voor ben." Hij weet ook waar het speelgoed naartoe gaat: "Naar arme kinderen die het niet zo breed hebben."
In Twente leven 9500 kinderen onder de armoedegrens. De Speelgoedbank Twente bereikt daarvan slechts tweehonderd kinderen per jaar. Met het project Sport & Speel Goed willen de Speelgoedbank, het Sportdepot en Heracles Almelo meer kinderen bereiken die in armoede leven.

Speciale 'Speelgoedbus'

Het project Sport & Speel Goed dingt daarom mee naar de prijs Beste Maatschappelijk Project Eredivisie, waarmee vijftigduizend euro te winnen valt. Dat wil de Speelgoedbank gebruiken voor een speciale bus, waarmee het speelgoed naar kinderen in de regio toe gebracht kan worden.
Minimagezinnen hebben namelijk vaak geen geld voor een auto (of niet-noodzakelijke brandstof) en dan zit een bezoek aan de Speelgoedbank voor kinderen die wat verder weg wonen er niet in. Met de bus kan de Speelgoedbank naar deze kinderen toe komen. Stemmen op dit initiatief kan alleen vandaag nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.