nieuws

Ganzeborden in Het Hiernumaals

Mij is geleerd: als je iets belooft, moet je het ook doen. Dus het moet er maar eens van komen: mijn blog op de site van RTV Oost. Ik schuif het al weken voor me uit, te druk met een nieuw programma!
Kijk, een beter onderwerp om over te schrijven dan het nieuwe programma waarmee ik bezig ben, kun je toch niet bedenken. Op de website is het al ruim aangekondigd, het heeft in alle weekbladen gestaan en de eerste promo’s komen vandaag op zender. Dus ik vertel u vast niets nieuws als ik zeg dat het Het Hiernumaals gaat heten. Het gaat over het Hier en het Nu maar voor wie er oog voor heeft, ziet ook de knipoog naar het hiernamaals. Ik heb er een halve nacht van wakker gelegen maar dan heb je wel een briljante titel! (zei ze bescheiden).

Voor Het Hiernumaals heb ik dankbaar gebruik gemaakt van een spel dat iedereen kent: het ganzenbord. Daar zit zoveel in om met mensen te praten over hun levensverhaal: brug, klem zitten, familie, in de put.  Ik kan wel een blog vullen over het vakje 'Ga drie plaatsen terug'… Het is wel een klus om tijdens de opnames zoveel dingen tegelijk te doen: interviewen, de camera hanteren, het spel spelen. Maar het gaat steeds beter.

Hoe je een nieuw programma uitdenkt? Daar wil ik het later nog wel eens over hebben. Nu zit ik midden in het maakproces. Ik ben eigenlijk op alle fronten bezig: gasten selecteren, voorgesprekken houden, opnames maken, monteren, teksten schrijven, muziek uitzoeken… Ik vergelijk het altijd met beeldhouwen. In het begin staat daar een stuk onbuigbaar graniet waarvan je denkt: "jeetje, wat moet dat worden!" Maar dan begint het echte werk: het hakken en breken, het slijpen en ten slotte het polijsten en de afwerking. En ineens staat het er dan: een Nieuw Programma! Dinsdag 29 november is de eerste uitzending. En dat voelt dan weer als een bevalling.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.