Wat vind jij: Ik wil bijspringen in de zorg om het personeelstekort op te lossen

De zorgsector kampt met een personeelstekort, zo ook zorgorganisatie ZorgAccent. Bestuurder Aline Poolen deed hierover gisteren haar verhaal bij RTV Oost en dat leidde tot roodgloeiende telefoonlijnen bij de organisatie.

Het verhaal van Poolen kwam er op neer dat ZorgAccent door een tekort aan medewerkers echt alle zeilen moet bij zetten om de juiste zorg te kunnen blijven leveren aan hun bewoners. Om die reden doet de zorgorganisatie sinds enige tijd ook een beroep op mensen zonder zorgdiploma's, zoals horecamedewerkers en personeel van KLM.

De organisatie heeft inmiddels genoeg mensen zonder zorgdiploma. Wie zich toch nuttig wil maken, kan zich aanmelden bij de website extrahandenvoordezorg.nl. Een landelijk initiatief dat regionaal wordt ondersteund.

Het bericht maakte bij veel mensen iets los: ze boden spontaan hun hulp aan bij de zorgorganisatie. "Het is niet te tellen zo vaak als wij gisteren zijn gebeld. Echt niet normaal. Er reageerden horecaondernemers, huishoudelijke medewerkers, gastvrouwen, vrachtwagenchauffeurs, receptionisten, gepensioneerde mensen met of zonder zorgdiploma, een securitybureau, studenten mbo en hbo, noem maar op. Echt fantastisch", aldus Poolen.

Geen diploma

Ze gaat dan ook werk maken van de vele reacties. Vanochtend besprak ze met een werkgeversverenging welke mogelijkheden er zijn om mensen snel te kunnen opleiden zodat ze ook snel in te zetten zijn.

Wat vind jij? Zou jij bijspringen in de zorg nu er een personeelstekort is of is de zorg niks voor jou? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ CORONAVIRUS THUISZORG
Deel dit artikel:

Reageren