nieuws

Legionellabacterie in sporthal Stadshagen

Sportverenigingen en scholen hebben er genoeg van. Zij vinden dat de gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen.  Al sinds februari van dit jaar heerst de legionellabacterie over de doucheruimtes in sporthal 'Het Bewegingshuis' in Stadshagen Zwolle.
Honderden kinderen en volwassenen sporten, trainen en zweten hier dagelijks maar douchen is erg gevaarlijk.
De Gemeente Zwolle huurt de sporthal van Bouwinvest Amsterdam maar die twee partijen zijn met elkaar in conflict over de oplossing voor de besmetting. Dit conflict duurt inmiddels dus al 9 maanden. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de oorzaak van de legionella, waaruit bleek dat het leidingstelsel niet goed in aangelegd. Eigenaar Bouwinvest heeft een tegenonderzoek laten doen waaruit zou blijken dat er niets mis is met de waterleiding in sporthal 'Het Bewegingshuis'.
Intussen proberen vrijwel alle sportverenigingen de gemeente aansprakelijk te stellen en daarnaast willen zij een korting op de huur van de sporthallen. Tot nu toe heeft de gemeente dit geweigerd. Maar inmiddels is Bouwinvest Amsterdam door de gemeente Zwolle in gebreke gesteld. Bovendien betaald Zwolle al enige tijd geen huur meer.
Gemeente en Bouwinvest zijn deze week opnieuw met elkaar om de tafel gegaan om een oplossing te zoeken.
Naar verwachting wordt volgende week een plan van aanpak gepresenteerd. Wethouder De Heer zegt dat gebruikers van de sporthal binnenkort worden geinformeerd over een vergoeding voor de geleden overlast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.