nieuws

‘Groeten uit de Kop’ bij TV Oost

Hengelo, donderdag 24 november 2011
Na het succes van de TV Oost programma’s ‘Groeten uit Assendorp’ en ‘Groeten uit Koekstad’, waarin inwoners van respectievelijk Zwolle en Deventer werden geportretteerd, richten programmamakers Willem Alkema, René Eijsink en Arnold Kijk in de Vegte hun blik nu op Noordwest Overijssel. In de nieuwe serie ‘Groeten uit de Kop’ worden vanaf vrijdag 2 december de inwoners gevolgd van dorpen en steden als Tuk, Kallenkote, Steenwijk, Vollenhove en Blokzijl. Mensen openen hun deuren en gunnen de kijker een blik in hun dagelijks leven en beslommeringen. Het resultaat is een caleidoscopisch portret van de inwoners van ‘de Kop’.
In de eerste aflevering van ‘Groeten uit de Kop’ is te zien hoe op een geheime locatie een hele lading hulpsinterklazen wordt klaargestoomd om de Kop van Overijssel in te trekken. Al dan niet op een goedkoop paard, want de handel in paarden ligt zo goed als op zijn gat. Dat merken ze ook op de jaarlijkse paardenmarkt in Steenwijk. Als er dit jaar niet genoeg animo is, dan is het de laatste keer dat de markt wordt georganiseerd. Marktmeester Tinus Smid houdt zijn hart vast. Greetje Bollema ziet alles aan vanuit haar woning aan de Markt waar ze al veertig jaar woont. Verder wordt in deze aflevering een kijkje genomen in de Kringloopwinkel, doet iemand keihard de groeten en leren we alles over poppenhuizen.
‘Groeten uit de Kop’ is met ingang van 2 december elke vrijdag bij TV Oost te zien om 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur, op zondag van 16.40 t/m 20.40 uur en op maandag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur.
Noot voor de pers/ niet voor publicatie:
Meer informatie bij: Bas Treffers, hoofd informatieve programma’s RTV Oost
074 – 2 456 421 / b.treffers@rtvoost.nl
Willem Alkema, programmamaker: 06 – 219 621 98
Bijlagen: stills ‘Groeten uit de Kop’ – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.