Sport

PEC Zwolle speelt dankzij Lam gelijk bij hekkensluiter Fortuna Sittard

PEC Zwolle heeft zich enigszins gerevancheerd voor de oorwassing bij FC Twente. Dat leverde desondanks geen driepunter op bij hekkensluiter Fortuna Sittard, want in Limburg speelde de ploeg van John Stegeman met 2-2 gelijk.
De oefenmeester wijzigde zijn elftal op twee posities ten opzichte van de smadelijke 5-1 nederlaag in Enschede van vorige week. Leemans en Reza moesten hun plek in de basiself afstaan aan Saymak en Van Duinen.

Vroege achterstand

Ondanks die mutaties kwam PEC Zwolle slecht uit de startblokken. Via een vlijmscherpe counter wist Fortuna op een vroege voorsprong te komen dankzij Hansson, die Zetterer met een bekeken schot kansloos liet. De Duitse doelman kon even later erger voorkomen door Cox tot twee keer toe van scoren te houden.

Eigen doelpunt helpt PEC in zadel

Tien minuten voor rust kwamen de Zwolse bezoekers uit het niets op gelijke hoogte. Fortuna-verdediger Jach probeerde een gevaarlijke voorzet van Pherai onschadelijk te maken, maar kopte daardoor de bal achter zijn eigen doelman Van Osch: 1-1.

Slecht uitverdedigen

Toch kwamen de gastheren op slag van rust weer op voorsprong. Na klungelig uitverdedigen van PEC belandde de bal voor de voeten van Cox, die met een uithaal van afstand voor de 2-1 zorgde. Doelman Zetterer ging daarbij ook niet geheel vrijuit.

Lam haalt gram

De Zwollenaren kwamen in de tweede helft beter voor de dag en dat resulteerde ook in de gelijkmaker. Uitgerekend Lam, die vorige week met twee fouten de schlemiel was tegen FC Twente, bracht PEC Zwolle weer langszij door met een knappe vrije trap de 2-2 aan te tekenen. De gasten bleven de bovenliggende partij na rust en waren een kwartier voor tijd heel dichtbij de verdiende voorsprong, maar met kunst- en vliegwerk belandde een inzet van de jarige Van Duinen op de paal.

Vierde remise

Uiteindelijk bleef het bij 2-2 in Sittard en daardoor speelt PEC Zwolle voor de vierde keer gelijk dit seizoen.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 2-2

1-0 Hansson (6)
1-1 Jach (eigen doelpunt/34)
2-1 Cox (45+2)