nieuws

Uitreiking ‘Beste Werkgever Award’ live bij TV Oost

Carrie ten Napel
Carrie ten Napel
Vanavond wordt de ‘Beste Werkgever Award 2011’ uitgereikt tijdens het evenement ‘Business Meets Twente’ in Hangar 11 op Twente Airport.
TV Oost doet in een live uitzending van 20.20 tot 21.40 uur verslag van deze jaarlijkse verkiezing van de beste werkgever van Oost-Nederland, georganiseerd door dagblad De Twentsche Courant Tubantia en Newcom Research & Consultancy. De presentatie van het live tv-programma is in handen van Carrie ten Napel.
Zowel non-profit als profit bedrijven maken kans op een Award. De genomineerden in de categorie ‘Non-profit’ zijn dit jaar Stichting Kinderopvang Enschede, Stichting Consent uit Enschede en Zorggroep Sint Maarten uit Denekamp. De genomineerden in de categorie 'Profit' zijn Thales en Norma UPS uit Hengelo en TRIMM Interactieve Media en Geas Energiewacht uit Enschede. Meer informatie over deze genomineerden is te vinden op de website www.bestewerkgeveraward.nl.
Newcom Research & Consultancy heeft bij het management van de deelnemende bedrijven en instellingen eerst een enquête gehouden over het gevoerde HR beleid. Vervolgens vond een uitgebreid tevredenheidonderzoek plaats onder willekeurige werknemers. Daarbij werd rekening gehouden met twintig factoren, waaronder werkinhoud, loopbaanbegeleiding, verlofregelingen, ziektepreventie, arbeidssatisfactie, werkklimaat, bedrijfscultuur en interne communicatie. Na dit onderzoek bracht de jury een bezoek aan de bedrijven. Op basis van de enquête, het tevredenheidonderzoek en het bezoek kiest de jury uiteindelijk een winnaar.
De winnaar ontvangt naast de Award (kunstwerk) een bedrijfsreportage in de maandelijkse Wegener-krantenbijlage annex website ‘De Ondernemer’, gratis advertentieruimte in Wegener media en een gratis bedrijfspromotiefilm.
De jury van de Beste Werkgever Award 2011 bestaat uit Erwin Seydel (Hoogleraar Toegepaste Communicatiewetenschappen Universiteit Twente), Eric Nijkamp (bestuurslid werkgeversorganisatie VNO/NCW-Midden), Louis Koopman (Regio-voorzitter Kamer van Koophandel, eigenaar Koopman Mode), Wiel Brand (oud- bestuurder FNV Bondgenoten), Wilma van Ingen (Lid Raad van Bestuur Nysingh Advocaten en Notarissen), Angelina Schoonewille (Directeur De Twentsche Courant Tubantia) en Gerard Nederpelt (Directeur Zorg & Welzijn Oost-Nederland).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.