Betaald voetbal

'Dikke vinger' van Joël Drommel naar critici na oproep voor Oranje: "Zo mag je het wel zeggen, ja"

Joël Drommel
Joël Drommel © Orange Pictures
Joël Drommel werd gisteren voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Na het geblesseerd wegvallen van Justin Bijlow, mag hij zich vandaag melden in Zeist bij de beste voetballers van ons land.
Vanochtend reageerde de doelman van FC Twente in Goeiemorgen Overijssel op Radio Oost met trots op zijn uitverkiezing: "Het is echt een eer. Ik kreeg gisteravond een belletje van keeperstrainer Patrick Lodewijks van Oranje."
Drommel kreeg in het verleden vaak kritiek, maar lijkt de laatste twee seizoenen met de week beter te worden. Op de vraag of de uitverkiezing een dikke vinger naar de critici is, reageert hij dan ook instemmend: "Zo mag je het wel zeggen, ja".

Grote jongens

Hij kijkt uit naar de komende anderhalve week: "Je gaat nu echt met de grote jongens aan de slag. Je wilt je daar weer bewijzen. Ik heb altijd hard gewerkt en ben in mezelf blijven geloven. Dan is het mooi dat het zo uitpakt. Dit is nu een mooie eerste stap, maar je moet doorgaan. Je moet heel gretig blijven, hard blijven werken en jezelf laten zien."

Jongensdroom

"Ik had Justin Bijlow eerst al gefeliciteerd na zijn oproep, maar toen viel hij ook uit en dan hoop je ergens in je achterhoofd dat je wordt geselecteerd en dat gebeurt. Dat is echt een jongensdroom." Een dag later moest Bijlow Drommel dus weer feliciteren: "We wisselen het nu even om zei hij en succes daar. We zijn heel sportief en respectvol naar elkaar."
Het Nederlands elftal speelt woensdag een oefenwedstrijd tegen Spanje. Daarna volgen twee Nations League-wedstrijden. Zondag tegen Bosnië en Herzegovina en volgende week woensdag tegen Polen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.