nieuws

Strafzaak dubbele moord in Almelo

De moeder van de vermoorde Jannes Tillema heeft voor de rechtbank in Almelo gezegd dat ze de dader nooit zal kunnen vergeven.
De moeder hield een emotioneel betoog over de impact die de moord op haar zoon, in februari 2010, nog steeds heeft op haar en de overige familieleden. De rechtbank in Almelo buigt zich de hele dag over de strafzaak tegen de 27-jarige Robert K. uit Polen. De Pool zou niet alleen de kunstenaar Tillema, zonder enige reden, met veel geweld om het leven gebracht hebben, ook zou hij een buurtbewoonster gedood hebben. Dat zou allemaal gebeurd zijn onder invloed van drank en drugs.
De 27-jarige Pool was op de dag van de moorden erg onrustig en angstig en drong meerdere woningen in de Almelose wijk Goosenmaat binnen. Stemmen gaven hem, net als in de film 'The Matrix' opdracht om twee mensen te doden. Hij vertelde voor de rechtbank vanmorgen dat hij alleen nog wat kan herinneren over de moord op één van de slachtoffers, van de andere weet hij niets meer.
Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat K. al vanaf zijn 15e jaar grote hoeveelheden drank en drugs gebruikte. Vanmiddag behandelt de rechtbank de persoonlijke achtergronden van K. Dan zal ook duidelijk worden wat het advies van het Pieter Baan Centrum is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.