nieuws

Kingma: zorgen over ruzie huisartsen en minister

Herre Kingma
Herre Kingma
Voorzitter Kingma van de Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente maakt zich zorgen over de ruzie tussen de huisartsen en minister Schippers van Volksgezondheid.
De huisartsen zullen steeds vaker patienten met chronische aandoeningen verwijzen naar het ziekenhuis. De huisartsen zeggen geen andere keuze te hebben nu minister Schippers budget terugeist. Volgens Kingma komen de ziekenhuizen ook in het gedrang als huisartsen meer mensen doorsturen.
Kingma reageerde in het tv-programma Buitenhof op de ruzie. Minister Schippers eist budget terug omdat de huisartsen volgens haar te veel handelingen verrichten. De huisartsen zeggen dat ze door die bezuinigingen worden gedwongen te korten op personeel. Daardoor komt de behandeling van chronisch zieken in het gedrang. Die moeten daardoor in de toekomst naar ziekenhuizen waar de behandeling veel duurder is, terwijl juist is afgesproken het aantal behandelingen zo weinig mogelijk te laten groeien. Kingma praat binnenkort met de Huisartsen Kring Twente over de problemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.