nieuws

FC Zwolle wint IJsselderby bij Go Ahead Eagles

FC Zwolle heeft zondag de IJsselderby gewonnen. In Deventer was de ploeg van trainer Art Langeler met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.
In de eerste fase van het duel was Go Ahead Eagles de betere ploeg. Dat leverde kansen op voor Antonia en Kolder, maar scoren deden zij niet. Na een klein half uur nam Zwolle het heft in handen. Dat leverde twee kansen op voor Maachi, maar hij schoot voorlangs en doelman Van der Vlag bracht redding op zijn tweede inzet. Aan de andere kant was er een grote kans voor Kolder, maar hij raakte de buitenkant van de paal. Acht minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Linksback Van Hintum schoot een vrije trap langs de muur en ook langs Van der Vlag.
In de tweede helft ging Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Joey Suk was daar voor de Deventer ploeg nog het dichtst bij, maar zijn inzet ging over het doel van doelman Boer van Zwolle. De koploper stelde daar weinig kansen tegenover. Het duel lag nog een tijdje stil door een blessure bij Boer, maar ook in de lange blessuretijd kwam Go Ahead niet tot scoren en dus ging de winst naar de koploper in de Jupiler League. Go Ahead blijft op plek elf staan.

Go Ahead Eagles - FC Zwolle 0-1

0-1 Van Hintum (37)
Arbiter: Wegereef
Geel: Jansen, Van den Ouweland, Maachi, Antonia, Drost
Go Ahead Eagles: Van der Vlag, Karami, Kromkamp, Heerkens, Jansen (Tarvajärvi/71), Suk, Janota, Van den Ouweland, Antonia, Kolder, Makoso (Houtkoop/63).
FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Pot, Van Hintum, Olijve, Slot (Bannink/76), Achenteh, Narsingh (Drost/90), Saymak (Mamedov/57), Maachi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.