Wat vind jij: Gelukkig mogen we op oudjaarsdag gewoon carbidschieten

Ondanks het landelijke vuurwerkverbod, mag het carbidschieten in de regio IJsselland dit jaar wel gewoon doorgaan. Dat heeft de veiligheidsregio vandaag laten weten. Wat vind jij daarvan?

Het kabinet wil dit jaar een landelijk algeheel vuurwerkverbod instellen. Het is een tijdelijke maatregel om te voorkomen dat de druk op de zorg nog verder toeneemt. Ieder jaar belanden er weer duizenden vuurwerkslachtoffers in het ziekenhuis en vanwege het coronavirus kunnen de ziekenhuizen die extra patiënten niet aan.

Officieel geen vuurwerk

Carbid valt officieel niet onder de noemer vuurwerk en daarom wil de veiligheidsregio niet aan een verbod op de knallende melkbussen.

De verklaring van de veiligheidsregio luidt: "Wij begrijpen heel goed dat iedereen zin heeft in een plezierige afsluiting van dit bijzondere jaar. Carbid valt niet onder het vuurwerkverbod en daarom mag ook dit jaar deze traditie in onze veiligheidsregio doorgaan."

Wat vind jij? Ben je het eens met het besluit van de veiligheidsregio? Of had je het liever anders gezien? Stem op de poll en reageer: hieronder of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren