nieuws

FC Twente lijdt duur puntenverlies

FC Twente heeft in eigen huis dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. In De Grolsch Veste werd tegen Vitesse uiteindelijk niet gescoord: 0-0.
In de eerste helft had de ploeg van trainer Co Adriaanse het betere van het spel. De Jong en Chadli waren dicht bij een doelpunt. Na rust was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Piet Velthuizen. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen maar onder andere De Jong, Chadli en Fer hadden het vizier niet op scherp staan. Na 95 minuten kon alleen Vitesse tevreden zijn met een punt. Door het gelijkspel doet FC Twente dit weekend slechte zaken. De Tukkers staan nog steeds op de derde plek met 27 punten uit 14 wedstrijden.
Twente is er niet in geslaagd alleen eigenaar te worden van een doelpuntenrecord in de eredivisie. De Tukkers scoorden dus niet tegen Vitesse (0-0) en bleven zo steken op 41 duels op rij met minimaal één doelpunt. Ajax haalde dat aantal ook tussen november 1994 en december 1995. De vorige keer dat Twente niet tot scoren kwam, was in september 2010. Destijds hield Heracles Almelo de ploeg ook op 0-0.
FC Twente - Vitesse 0-0
 
Arbiter: Bossen
Geel: Aborah, Tiendalli, Yasuda
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Landzaat (Bajrami/78), Chadli (Janssen/90+2), De Jong, John (Janko/67).
Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Buttner, Aborah, Annan, Van der Heijden, Ibarra (Hofs/83), Bony, Kazaishvili (Chanturia/65).
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.