Nieuws

Alle 25 burgemeesters in Overijssel werken mee aan Sinterklaasjournaal

Van de 355 burgemeesters in Nederland doen er voorlopig elf niet mee aan het huidige seizoen van het Sinterklaasjournaal. In Overijssel hebben alle 25 burgemeesters wel hun medewerking verleend.
In het journaal van dinsdag was te zien dat tientallen burgemeesters inbraken in de uitzending om te melden dat Sinterklaas ook in hun gemeente welkom is en dat jonge kijkers tekeningen kunnen opsturen.

Hun eigen burgemeester

Op de site van het Sinterklaasjournaal krijgen kinderen die een tekening insturen een dankfilmpje van hun eigen burgemeester te zien. Zo hebben ook de burgemeesters van Hengelo, Zwolle en Enschede een filmpje ingestuurd.
Onder anderen Femke Halsema van Amsterdam en Don Bijl van Purmerend leverden tot dusver geen persoonlijke boodschap af voor de kinderen uit hun gemeente. Een woordvoerder laat vanuit Amsterdam weten dat er geen tijd voor was en dat er alsnog een video met Halsema komt.
Naast de burgemeesters van Amsterdam en Purmerend doen tot dusver ook die van Aalten, Eijsden-Margraten, Heerde, Lelystad, Putten, Sint Anthonis, Steenbergen, Terschelling en Zoeterwoude niet mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.