nieuws

FC Twente groepswinnaar na overwinning

FC Twente heeft donderdagavond de winst in groep K van de Europa League binnengesleept door het Engelse Fulham te verslaan. In Enschede werd het 1-0. Marc Janko werd de grote man door als invaller de enige goal te maken.
In de eerste helft was Twente de betere ploeg. Dat resulteerde in kansen voor Chadli en Fer, maar zij vonden doelman Schwarzer op hun weg. Aan de andere kant was er een kans voor Johnson, Mihaylov was echter alert en zorgde dat de aanvaller niet kon scoren. Daardoor gingen beide ploegen rusten met 0-0.
Ook in de tweede helft was het Twente dat het spel maakte en de beste kansen kreeg. Pogingen van Bajrami en Douglas gingen naast en over. Aan de andere kant kon Johnson van dichtbij inschieten, maar de bal ging voorlangs. De Jong kreeg de grootste kans op een doelpunt, zijn kopbal ging net naast. Aan de andere kant probeerde Zamora het ook nog, maar ook zijn inzet verdween naast. Vlak voor het einde was het wel raak voor Twente. Invaller Janko bracht Twente de overwinning en daarmee dus ook de groepswinst. In de blessuretijd moest Johnson aan de kant van Fulham nog vertrekken met zijn tweede gele kaart.

FC Twente - Fulham 1-0

1-0 Janko (89)
Arbiter: Strahonja (Kro)
Geel: -
Rood: Johnson (90+2/2xg)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer (John/46), Landzaat, Bajrami, De Jong, Chadli (Janko/79).
Fulham: Schwarzer, Kelly, Hughes, Hangeland, Riise, Dembele (Kasami/83), Etuhu, Murphy, Duff (Frei/34), Johnson, Zamora (Sa/87).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.