nieuws

Genoeg vrijwilligers voor Libiërs

Voldoende vrijwilligers voor Libiërs
Voldoende vrijwilligers voor Libiërs
Het Rode Kruis heeft genoeg vrijwilligers voor bezoek aan de gewonde Libiërs in het MST in Enschede. Naast de zes gewonde verzetsstrijders die er half november zijn opgenomen, komen er niet meer gewonden.
Er liggen nu nog twee gewonde verzetsstrijders uit Libië in het MST. Voor hen zijn er een gezin uit Enschede en een inwoner van Hardenberg gevonden, die ze af en toe willen bezoeken. Het Rode Kruis had verwacht dat het MST nog meer gewonde verzetsstrijders zou opnemen, en riep daarom mensen op zich aan te melden als vrijwilligers om in de toekomst gewonde Libiërs in het ziekenhuis te bezoeken. Maar er komen er niet meer.
Nederland ving in november 50 Libische verzetsstrijders op om ze hier medische zorg te geven. Zes van hen gingen naar Enschede, met botbreuken en schotwonden. Inmiddels liggen er daar nog maar twee en die vertrekken vermoedelijk volgende week. Eén voor revalidatie naar Het Wiedenbroek in Haaksbergen, de ander om net als de rest aan te sterken in het medisch hospitaal in Utrecht en dan terug te keren naar Libië.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.