nieuws

Goed voornemen: afvallen met Dr.Frank

Dr.Frank van Berkum
Dr.Frank van Berkum
Het einde van het jaar nadert, tijd om de balans op te maken en daar horen natuurlijk goede voornemens bij, zoals afvallen. RTV Oost wil jullie daarbij helpen, samen met dieetgoeroe Dr.Frank.
Dingen kunnen soms heel snel gaan. Neem nu onze samenwerking met Dr.Frank van Berkum. Internist en specialist op gebied van mensen met een overgewicht. Verbonden aan de Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo. De afgelopen jaren uitgegroeid tot Bekende Nederlander, vooral door een hele populaire column in het landelijk dagblad de Telegraaf. En natuurlijk door zijn boeken over gezond eten, waarvan onlangs het derde verscheen (Snel slank met dr.Frank).
Omdat we bij TV Oost al een tijdje iets wilden doen met gezond leven/gezond eten zijn we onlangs in gesprek gegaan met dr.Frank om te bekijken of we konden samenwerken. Dr.Frank is een sterk merk, RTV Oost is een sterk merk, allebei geworteld in Overijssel, wat wil je nog meer? Sterker nog: waarom dit nu pas bedacht…?!?
Hoe dan ook, we waren er snel uit. We zaten vrijwel meteen op één lijn, omdat we hetzelfde beogen: een goed, op wetenschappelijke feiten gebaseerd programma over gezond leven, gezond eten en verantwoord afvallen, met nuttige tips en adviezen voor de kijker. Maar dat alles wel op een manier gebracht die uitnodigt om te kijken. Dat laatste zal nog moeten blijken, dat zullen jullie moeten beoordelen vanaf februari, wanneer het televisieprogramma te zien is op TV Oost.
Vooralsnog zijn we nét begonnen met oproepen via de website van Dr.Frank (www.drfrank.nl). Daar vinden jullie een aanmeldingsformulier. Jullie kunnen ook gewoon naar onze eigen website, waar een button op staat. Opvallend is dat een optreden van Dr.Frank in ons dagelijks programma En Dan Nog Even Dit op 1 december, waarin kort werd gesproken over dit initiatief , dezelfde avond al 45 aanmeldingen opleverde!
De bedoeling is dat we 1 januari beginnen met afvallen. Dr.Frank van Berkum zal de afvallers online begeleiden. Vanaf 1 januari zullen we op Radio Oost wekelijks de vorderingen volgen.
In de loop van januari zullen we dan een aantal deelnemers ook met de camera gaan volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.