nieuws

FC Twente zwicht voor Poolse dreigementen

Geen supporters naar Polen
Geen supporters naar Polen
FC Twente adviseert de supporters om niet naar Wisla Krakow te gaan voor het laatste groepsduel in de Europa League. De wedstrijd wordt gespeeld op 14 december. FC Twente verkoopt geen kaarten voor de wedstrijd.
Aanleiding voor dat advies zijn dreigementen van supporters van Wisla Krakow aan het adres van FC Twente. FC Twente neemt de dreigementen erg serieus en vindt dat ze geen verantwoordelijkheid kan nemen voor de veiligheid van de eigen supporters. FC Twente betreurt deze situatie.
De dreigementen komen voort uit irritaties bij de Polen na de wedstrijd FC Twente- Wisla Krakow in Enschede eind september. Een grote groep supporters van de Poolse club mocht toen ten onrechte niet De Grolsch Veste in en heeft de wedstrijd niet kunnen volgen. FC Twente heeft contact opgenomen met Wisla Krakow en een voorstel gedaan om de gedupeerde supporters te compenseren, maar heeft daar geen overeenstemming over kunnen bereiken. De supporters zijn daar nu boos over.
FC Twente hoopt de komende periode tot een oplossing te komen met Wisla Krakow, zodat de de gedupeerde Poolse supporters alsnog een passende compensatie krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.