nieuws

Beaphar wil 10 miljoen schadevergoeding

Het Raalter bedrijf Beaphar dreigt met een kort geding tegen de gemeente Raalte en waterschap Groot-Salland. Beaphar wil zo bewijzen afdwingen voor de milieuvervuiling die het bedrijf in de schoen wordt geschoven. Als die informatie niet komt eist Beaphar 10 miljoen euro aan geleden schade.
Volgens directeur Henk Aa wordt zijn bedrijf onterecht verantwoordelijk gehouden voor een rioolvervuiling twee weken geleden. Er werd iinsecticide op het riool geloosd. 'We worden onterecht neergezet als milieucriminelen en dat heeft ons al klanten gekost.' Het waterschap en de gemeente verdenken Beaphar van het lozen van insecticiden. Daardoor werkt de waterzuivering al weken slecht en moesten delen van het riool zelfs leeg gepompt worden.
Volgens Aa is zijn bedrijf niet de veroorzaker van de problemen. Aa heeft zelf onderzoek uit laten voeren en zegt dat onomstotelijk vast staat dat Beaphar er niets mee te maken heeft. Hij is woedend dat het waterschap nog steeds vol houdt dat hij wel verantwoordelijk is maar daarvoor geen bewijs laat zien. De directeur van Beaphar geeft de gemeente en het waterschap nog tot maandagmiddag 17.00 uur om hem tegemoet te komen. Anders gaat het kort geding zeker door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.