nieuws

'Twentse netwerksteden zo snel mogelijk samen'

foto TC Tubantia
foto TC Tubantia
De vijf gemeenten van netwerkstad Twente moeten zo snel mogelijk samen. Alleen zo kan Twente zich in de moeilijke tijden handhaven. Daarmee reageert directeur Wendrich van de stichting Stadspromotie Enschede op een uitspraak van burgemeester Den Oudsten van Enschede. Â
Den Oudsten vindt het noodzakelijk dat de vijf netwerksteden Enschede, Hengelo, Borne, Almelo en Oldenzaal op den duur samengaan. Zo ontstaat de vierde stad van Nederland. Door de omvang kan de gemeente besparen op kosten die ze nu alle vijf hebben, zoals een eigen gemeentehuis en een eigen ambtelijk apparaat. Wendrich van stichting Enschede Promotie steunt dat. Maar vindt wel dat die samenvoeging zo snel mogelijk moet. Hij vindt dat ook de verschillende stadspromoties gebundeld moeten worden in 1 organisatie die de Twentse economie en evenementen promoot.
Voor een samenvoeging moet er een politieke meerderheid zijn, maar de verschillende partijen in de verschillende gemeenten zitten nog zeker niet op één lijn. Vooral Hengelo verzet zich.
De landelijke politiek is belangstellend. Tweede Kamerlid Omtzigt staat niet afwijzend tegenover samenvoeging maar wil graag het initiatief daarvoor zien van een andere gemeente en niet van Enschede als de grootste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.