nieuws

FC Twente maakt er zes bij FC Utrecht

FC Twente heeft zondagmiddag drie punten meegenomen uit Utrecht. Tegen de plaatselijke FC werd het 6-2 voor de Enschedese bekerwinnaar. Smet op het duel was een knieblessure van Nacer Chadli, hij moest in de eerste helft al naar de kant. Ook lag het duel nog tijdelijk stil.
Al na dertien minuten stond Twente op voorsprong. Eerst kopte Wisgerhof de 1-0 achter Van Dijk uit een vrije trap van John. De linksbuiten maakte kort daarna de tweede treffer na een mooie actie op links. In de tweede helft was het duel al snel beslist. Twee minuten na rust kopte Janssen de 3-0 binnen uit een hoekschop. Even later maakte hij ook de vierde, een lage schuiver betekende de 4-0. Na ruim een uur maakte ook John zijn tweede van het duel. Hij drukte af na een mooie actie. Direct daarna legde arbiter Wiedemeijer het duel stil door vuurwerk vanaf de tribune. Na ongeveer een kwartier ging het duel verder en die pauze bleek goed voor Utrecht. Eerst maakte Demouge de 1-5 en kort daarna Bulthuis de 2-5. Berghuis zorgde echter ook nog voor een treffer voor Twente, hij maakte de laatste treffer van de middag: 2-6.

FC Utrecht - FC Twente 2-6

0-1 Wisgerhof (8)  
0-2 John (13)      
0-3 Janssen (47)   
0-4 Janssen (58)   
0-5 John (64)
1-5 Demouge (68)
2-5 Bulthuis (72)
2-6 Berghuis (83)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Douglas, Janssen, Duplan, Landzaat
FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Schut, Wuytens (Nilsson/78), Bulthuis, Martensson, Kali, Asare, Duplan, Demouge, Takagi (Zullo/69).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli (Janssen/34), Landzaat, Bajrami (Berghuis/78), De Jong (Janko/85), John.
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.