nieuws

'Onvoldoende politie in Galgenwaard'

De rellen bij de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente hadden volgens de supportersvereniging van de club voorkomen kunnen worden. Dat meldt RTV Utrecht.
Voorzitter Hans van Maanen zegt dat er tijdens de wedstrijd te weinig politie op de been was. Volgens Van Maanen had het Twentevak schoongeveegd moeten worden toen er vanuit het vak vuurwerk werd gegooid naar de Utrechters. Dat gebeurde niet, omdat er volgens Van Maanen dus niet genoeg politie op de been was. 'Als die er wel was geweest waren er achteraf ook geen rellen op straat uitgebroken', aldus Van Maanen, die burgemeester Wolfsen van Utrecht verwijt dat er te laat is ingegrepen.
Wolfsen verwerpt die kritiek. 'Dat was geen optie, er was geen ME voorhanden. Dan zijn de bezoekende supporters het veiligst als ze gewoon in het stadion blijven zitten.' De burgemeester wijst er op dat het pas uit de hand is gelopen toen de wedstrijd was afgelopen. 'Toen hebben Utrechtsupporters zich onacceptabel gedragen, tussen Utrecht en Twente is nauwelijks contact geweest.'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.