nieuws

Voetbalseizoen 2012-2013 begint op 10 augustus

KNVB
KNVB
Het voetbalseizoen 2012-2013 begint op 10 augustus. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt. Dit voetbaljaar begon in verband met het EK van komende zomer een week eerder.
In de Eredivisie staat volgend seizoen geen enkele midweekse speelronde op het programma. De winterstop duurt van 23 december tot en met 17 januari. "Deze opzet geeft rust en zekerheid; de clubs hebben op deze manier voldoende tijd om op trainingskamp te gaan", aldus manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB.
De wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal, tussen de landskampioen en bekerwinnaar, is op zondag 5 augustus.
De finale van de KNVB-beker staat voor donderdag 9 mei 2013, op Hemelvaartsdag, op het programma. De laatste speelronde van de eredivisie is 3 dagen later.
De Jupiler League, waarin alleen op vrijdag wordt gespeeld, eindigt een week eerder op vrijdag 3 mei. Daarna volgen de play-offs om promotie/degradatie en om een ticket voor de Europa League.
De opzet van het bekertoernooi blijft hetzelfde als dit jaar. De Jong: "De uitgangspunten van de bekerfinale in De Kuip zijn voor alle partijen duidelijk: het moet een voetbalfeest zijn, in een vol stadion met supporters van beide finalisten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.