nieuws

Kerstnachtdienst in Holten

Kerstnachtdienst
Kerstnachtdienst
Voor het tiende achtereenvolgende jaar organiseert RTV Oost een kerstnachtdienst in de streektalen van Overijssel. Dit keer in samenwerking met Stichting Twentaal.
De tv-opnamen daarvoor vinden op zaterdag 17 december plaats in de Hervormde Kerk in Holten. De dienst heeft zoals gebruikelijk een oecumenisch karakter en mag door iedereen worden bezocht.

Voorgangers dit jaar zijn dominee Klaas van der Kamp, hij is predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en vicaris Ronald Cornelissen van het aartsbisdom Utrecht. Het thema van de viering is 'Regels bin regels, of nie dan?'. De lezingen worden gedaan in de taal van de Kop van Overijssel door Frouk Alice Weijs en in het Twents door Bert Groothengel. Ook wordt een gedicht voorgedragen van Gerrit Kraa. De zang wordt verzorgd door het koor AdFundum uit Bornerbroek en het dameskwintet Damessimo uit Borne. Alle liederen en lezingen zijn in de streektalen van Overijssel. De vertalingen zijn gemaakt door Thea Kroese en Arie
Jansen.
RTV Oost en Stichting Twentaal nodigen belangstellenden uit om de kerstnachtdienst bij te wonen. De Hervormde Kerk is te vinden aan het Kerkplein 1 in Holten. De dienst begint om 19.30 uur, de kerkdeuren zijn open vanaf 18.45 uur. De entree is gratis. TV Oost zendt de kerstnachtdienst uit op zaterdag 24 december om 20.00 en 23.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de dienst om 08.00 uur te horen op Radio Oost, dezelfde dag wordt om 10.00 uur het TV-verslag herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.