Nieuws

Verdachte aanslag op curator langer vast

De 47-jarige Hengeloër, die eerder deze week werd aangehouden voor de aanslag op curator Philippe Schol, blijft veertien dagen langer vast. Dat heeft de rechtbank Overijssel vanmiddag bepaald.
Zoals gemeld werd eerder deze week bij een inval in een huis aan de Tobias Asserstraat de bewoner van het pand aangehouden. Hij wordt verdacht van de liquidatiepoging op de Enschedese curator Philippe Schol, exact een jaar geleden.
Het slachtoffer werd bij het uitlaten van zijn hond in de buurt van zijn woning in het Duitse Gronau beschoten vanuit een rijdende Volkswagen Polo. De curator raakte daarbij levensgevaarlijk gewond, maar overleefde de aanslag.

Schietpartij sportschool

Vorige week maakte de politie al bekend dat er voor 'honderd procent' van overtuigd te zijn dat de moordpoging op de curator rechtstreeks verband houdt met een eerdere schietpartij bij een sportschool in Losser, waarbij het pand meermalen onder vuur werd genomen. De curator was bezig met de achtergronden van het faillissement van de sportschool die eerder op deze plek zat. De curator vermoedt dat de sportschool werd gebruikt voor het witwassen van crimineel geld.
Het rechercheteam, dat al een jaar onderzoek doet in deze zaak, gaat ervan uit dat de aangehouden Hengeloër degene is die de sportschool in Losser heeft beschoten.
De advocaat van de verdachte was onbereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.