nieuws

Amateurisme kost Ommen kleine 30 miljoen

De gemeente Ommen heeft 28,5 miljoen verloren op bouwproject De Drieslag. Dat bleek donderdagavond tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering.
Ad Nijhuis, voorzitter van de raadsonderzoekscommissie, schetste een onthutsend beeld van een amateuristische organisatie die met tientallen miljoenen euro's speculeerde. Volgens de commissie wist geen van de verantwoordelijken wat er gebeurde en wat er mis ging. Er werd fout op fout gestapeld. In het rapport staat dat de situatie zo is ontspoord, dat stopzetten van het project de enige oplossing is.
Saillant detail is dat één van de verantwoordelijken oud-burgemeester Gerrit Jan Kok is, die nu gedeputeerde is. Ook zijn voorganger Arend ten Oever en een aantal oud-wethouders zouden hun verantwoordelijkheid amper hebben genomen. De bestuurders waren vanuit de gemeente als commissaris bij ontwikkelingsmaatschappij De Drieslag verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering. Louis Dolmans, die als onderzoeker de raadsleden begeleidde bij hun onderzoek, zei daarover: "Het was ver onder de maat." en "Het staat zeer ver af van goed bestuur."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.