nieuws

Overijssels Glorie: Op zoek naar originele kerstmuziek

Muzikale kerstboom
Muzikale kerstboom
Sommige radiozenders beginnen al in oktober met het draaien van kerstmuziek. Op Radio Oost doen we het gelukkig wat rustiger aan. Maar het is er nu toch echt weer de tijd voor. Kerstliedjes op Radio Oost en voor Overijssels Glorie op zoek naar nog meer leuke, originele kerstmuziek.
In het muzieksysteem van Radio Oost staat voor ons programmamakers een ruim assortiment aan kerstmuziek klaar. Dat wat niet in de uitzendcomputer Dalet staat, vind je meestal wel in de Fonotheek. Maar dát zijn niet de kerstnummers waarnaar ik op zoek ben. Waar zijn de onbekende, mooie, grappige en opvallende kerstnummers?
Als je de ‘kerstplatenlijsten’ van verschillende radiostations in het buitenland afspeurt, blijkt, dat veel titels ‘eigen versies’ zijn van Amerikaanse kersthits, en vaak niet bijster origineel zijn. Al zitten er wel hilarische uitvoeringen tussen en die wil ik best een keertje draaien. Nou nog zien dat ik die te pakken krijg.

Ik heb nog even de tijd en hoop met een aantal muzikale kerstverrassingen te komen. Ook muziekliefhebber Jacco Maat is voor twee afleveringen van zijn rubriek ’De Plaat van Maat’ al aan het nadenken over twee originele kerstplaten. Hij is niet gauw tevreden en dat maakt zijn keuze meestal heel bijzonder. Luister op 11 en 18 december naar Overijssels Glorie voor de keuze van ‘professor’ Maat.
En, mocht u een mooie tip voor mij hebben.. Laat het me dan weten. overijsselsglorie@rtvoost.nl is het adres waar de tips naartoe kunnen worden gestuurd... Alvast bedankt!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.