nieuws

Eis: vier jaar voor overval Enschede

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Voor de rechtbank in Almelo is gisteren vier jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen twee mnnen uit Rotterdam. De offcier van justitie is ervan overtuigd dat de twee betrokken zijn bij een overval op een woning aan de Surinamestraat in Enschede vorig jaar november. De strafzaak tegen een derde man is aangehouden voor nader onderzoek.
Bij de overval werden de bewoners, een man, zijn vriendin en hun 7 weken oude baby door vier mannen overvallen. De vier dreigden met vuurwapens en eisten geld. Toen dat niet werd aangetroffen gingen de overvallers ervandoor met mobiele telefoons en een laptop.
Het kostte justitie enige tijd om de verdachte Rotterdammers op te sporen, maar na het traceren van één van de gestolen mobieltjes leidde het spoor naar de verdachten. Eén van hen heeft bekend. Hij zegt dat hij de andere Rotterdammer en twee onbekende mannen met een auto naar Enschede reed, waar ze de overval pleegden. De man zegt dat hij niets wist van de overvalplannen, maar wel na afloop het opgespoorde mobieltje verkocht. Volgens de man gingen de drie geld halen bij iemand in Enschede.
De verdachte wiens zaak werd aangehouden ontkent en zegt dat hij nooit in de buurt van de woning is geweest. De man werd door de overvallen vrouw op foto's herkend en aangewezen door zijn medeverdachte. Ook zou de gsm van de man getraceerd zijn van Rotterdam naar de Enschedese wijk waar de overval werd gepleegd. Zijn advocaat wil dat het vrouwelijke slachtoffer als getuige wordt gehoord. De rechtbank heeft dat toegestaan. Een verzoek tot vrijlating, door beide advocaten gedaan, is afgewezen. De politie heeft nog geen spoor van de andere twee overvallers. Over twee weken wijst de rechtbank vonnis in de ene zaak terwijl de andere zaak in februari verder gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.