Overige sporten

Turnbond versoepelt ordemaatregel tegen coach Vincent Wevers

Vincent Wevers
Vincent Wevers © Orange Pictures
Turncoach Vincent Wevers mag weer contact hebben met leden en oud-leden van de KNGU. De Gymnastiekbond had de coach uit Oldenzaal op advies van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een ordemaatregel opgelegd, waardoor dat voor hem de afgelopen maanden verboden was.
Wevers is één van de coaches naar wie de aanklager van het ISR onderzoek doet in verband met geestelijke en fysieke mishandeling van turnsters.

Onderzoek niet afgerond

Een ordemaatregel kan worden geadviseerd om de veiligheid van sporters te beschermen of om de voortgang van het onderzoek ordelijk te laten verlopen. Henk van Aller, ambtelijk secretaris van het ISR, benadrukte dat de wijziging niet betekent dat het onderzoek is afgerond.

Gesprek met Joy Goedkoop

De opheffing van die beperking biedt Wevers de mogelijkheid in gesprek te gaan met Joy Goedkoop, de turnster uit Raalte die afgelopen zomer verklaarde mishandeld te zijn door de vader van turntoppers Sanne en Lieke Wevers. Goedkoop liet vorige week bij de NOS weten graag de confrontatie te willen aangaan met haar vroegere coach. KNGU-directeur Marieke van der Plas: "Mooi dat Joy dat heeft aangegeven. Vincent mag in principe met iedereen praten, maar ik zou dat alleen toejuichen als er sprake is van professionele begeleiding bij zo'n gesprek."
Ook voor coach Nico Zijp iss de ordemaatregel versoepeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.