nieuws

TV-opnamen kerstnachtdienst in Holten

Kerstnachtdienst met Klaas van der Kamp
Kerstnachtdienst met Klaas van der Kamp
Voor het tiende achtereenvolgende jaar organiseert RTV Oost een kerstnachtdienst in de streektalen van Overijssel, deze keer in samenwerking met de Stichting Twentaal.
De TV-opnamen daarvoor vinden op zaterdag 17 december plaats in de Hervormde Kerk in Holten. Publiek is van harte welkom bij deze dienst, die zoals gebruikelijk een oecumenisch karakter heeft. Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en vicaris Ronald Cornelissen van het aartsbisdom Utrecht.
Het thema van de viering is dit jaar 'Regels bin' regels, of nie'dan?'. De lezingen worden gedaan in de taal van de Kop van Overijssel door Frouk Alice Weijs en in het Twents door Bert Groothengel. Ook wordt een gedicht voorgedragen van Gerrit Kraa. De zang wordt verzorgd door het koor AdFundum uit Bornerbroek o.l.v. Hans Barkel en het dameskwintet Damessimo uit Borne, organist is Jan van Dijk. Alle liederen en lezingen zijn in de streektalen van Overijssel. De vertalingen zijn gedaan door Thea Kroese en Arie Jansen.
RTV Oost nodigt belangstellenden van harte uit om de kerstnachtdienst bij te wonen! De Hervormde Kerk is te vinden aan het Kerkplein 1 in Holten. De aanvang van de dienst is om 19.30 uur, het publiek is welkom vanaf 18.45 uur. U wordt sfeervol ontvangen met midwinterhoornblazers en de entree is gratis!
De kerstnachtdienst wordt door TV Oost uitgezonden op zaterdag 24 december om 20.00 en 23.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de dienst om 08.00 uur te horen op Radio Oost, dezelfde dag wordt om 10.00 uur het TV-verslag herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.