nieuws

Lipdub

Trio Hollenboer uit Luttenberg
Trio Hollenboer uit Luttenberg
Ik moest deze week weer eens denken aan een liedje van de Höllenboer: “lipp’n”. Sallands voor huilen, janken. De gedachtenkronkel had niets te maken met de aanleiding, maar des te meer met het slot van deze blog.
Een omroep is een creatief bedrijf. Er werken veel mensen met een creatieve inslag, dat moet ook wel. Dat maakt het werken bij de omroep –wat mij betreft tenminste-  ook zo leuk en spannend. Overigens zijn creatieve mensen vaak ook lastige mensen, veel ego, eigenzinnig, zeg maar gerust eigenwijs, tegendraads. Maar eigenlijk is dat juist ook weer leuk!
Hoe dan ook, tegen het einde van het jaar borrelen allerlei ideetjes op. Zo ook bij Marisa Heutink, sinds een jaar onze gastvrouw op de radio tussen half 9 en 11 uur in Goeiemorgen Overijssel. Zoals jullie ongetwijfeld weten vormt ze samen met Bert van Losser (gastheer van Klaarwakker op Radio Oost tussen 6 en 9 uur) een zangduo: Niks um ’t Lief. Eigenlijk één grote grap, maar inmiddels hebben ze hun tweede singel uitgebracht, een kerstnummer getiteld Johoo Johoo. Op 9 december aan jullie gepresenteerd in Goeiemorgen Overijssel. Liedje is gemaakt en geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en Wilfried Poorthuis.
“Vind je het een leuk idee om van onze singel een lipdub te maken?”, zo vroeg Marisa mij deze week.
Ik weet niet of jullie het verschijnsel lipdub kennen, maar op bijgaande linkjes kunnen jullie zelf zien wat het inhoudt. Een lipdub is eigenlijk 1 lang camerashot dwars door een gebouw heen, waarin heel veel verschillende mensen de regels uit een liedje nasynchroniseren. Ontzettend leuk om naar te kijken. Het lijkt de laatste tijd een trend te worden: veel bedrijven maken zo’n lipdub omdat het een leuke manier is om via internet je bedrijf aan het publiek voor te stellen.
Check zelf:
Promotiefilmpje van de universiteit Quebec in Canada:
Maar ook de kop van Overijssel lipdubt er op los:
En zelfs populaire comedyseries maken er een:
Een geweldige idee waar we hier bij RTV Oost super enthousiast over zijn. We gaan dus een lipdubclip maken. Als een soort kerstkado aan jullie! Houd onze uitzendingen in de gaten, want binnenkort is hij te zien.
Dan nog het lipp’n van de Höllenboer. Collega Peter Schoof stuurde mij onderstaand filmpje. Een lipdub is leuk en aardig, maar zelf muziek maken is natuurlijk nog veel mooier!
Luister, huiver en ik weet zeker dat jullie zullen lipp’n, zo mooi is het!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.