nieuws

Almelo rouwt om drama winkelcentrum

Hoewel Wijkcentrum De Schelf in Almelo speciaal was opengesteld hebben de meeste mensen steun gezocht over het drama in Winkelcentrum Schelfhorst zelf.
De gemeente Almelo opende het naastgelegen wijkcentrum voor mensen die behoefte hadden aan een gesprek over de gebeurtenissen van vrijdagavond. Burgemeester Hermans bezocht het winkelcentrum zaterdagmiddag voor de derde keer sinds de fatale schietpartij.
Naarmate de dag vorderde werd de bloemenzee voor de C1000-supermarkt alsmaar groter. De bloemen die bij de ingang van het winkelcentrum waren neergelegd, werden verplaatst. Vrijdagavond werd in de supermarkt een caissière doodgeschoten. Veel mensen kwamen hun steun aan het slachtoffer betuigen. Sommigen staken ook een kaarsje aan en schreven hun naam in het condoleanceregister. Het filiaal van de C1000 gaat maandag weer open.
De politieagent in opleiding schoot de 18-jarige kassamedewerkster dood. Waarschijnlijk is de dader de ex-vriend van het slachtoffer. Hij pleegde later op de avond zelfmoord. In zijn huis zijn twee afscheidsbrieven gevonden. Ook op zijn telefoon zijn afscheidsteksten gevonden. Wat erin staat, is niet bekendgemaakt. Bij het lichaam van de dader is ook zijn dienstwapen aangetroffen. De 25-jarige schutter is geboren in Almelo, maar woonde al een tijd in Amsterdam. Omdat hij in dienst was van de politie, onderzoekt de Rijksrecherche de zaak. De politie Amsterdam-Amstelland is met verslagenheid gereageerd op het incident. 
Jolanda Nijkamp (42) was ooggetuige van het drama: "Ik sta te wachten bij de kassa en kijk wat om me heen. Een man komt aan lopen, hij stopt en wacht. Opeens heb ik oogcontact met hem. Zijn blik zal ik nooit vergeten: heel eng, intense haat. De man had een capuchon over zijn hoofd, viel eigenlijk helemaal niet zo op. Maar die blik van hem wel, echt beangstigend. Als hij weer gaat lopen, grijpt hij in zijn jas of broekzak. Opeens hoor ik drie knallen, het lijkt wel vuurwerk. Ik zie de schutter op zijn rug. Hoe hij schiet, zie ik niet. Wel zie ik opeens iemand vallen. Ik ben gaan gillen, details kan ik me niet herinneren. We zitten bij elkaar in het magazijn. Iedereen is rustig, maar wel in shock. We zijn bang voor een tweede Alphen aan de Rijm. Het slachtoffer heeft haar collega's nog verteld dat haar relatie een week geleden is verbroken en hoe ze sindsdien door haar ex is gestalkt. Ze vertelde dat ze zijn gedrag nu wel een beetje zat was."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.