nieuws

FC Twente met moeite langs NEC

FC Twente heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt in de eredivisie. De ploeg van trainer Co Adriaanse was op eigen veld met 2-0 te sterk voor NEC. FC Twente wist pas in de tweede helft te scoren.
De eerste helft was voor de bezoekers. NEC kwam er vaak gevaarlijk uit. Dit resulteerde in kansen voor Genero Zeefuik en John Goossens. Beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan. FC Twente mocht in de eerste helft slechts twee keer een kans noteren. In beide gevallen miste Nacer Chadli oog in oog met doelman Gabor Babos.
Na de pauze werd FC Twente, mede door het inbrengen van spits Marc Janko, steeds gevaarlijker. Na een klein uur spelen opende Luuk de Jong de score. Hij mocht vrij doorlopen naar het doel van NEC en schoot vanaf 20 meter raak. Een kwartier later besliste Nacer Chadli de score. Ook hij mocht vrij aanleggen en wist hiermee Babos te verschalken. Het was de eerste competitiegoal van Chadli van dit seizoen.

Statistieken:

1-0 De Jong (57)
2-0 Chadli (73)
Arbiter: Makkelie
Geel:

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (Buysse/62), Landzaat (Janssen-79), Chadli, Brama, Bajrami (Janko/46), De Jong, John.
NEC: Babos, Will, Cmovs, Szelesi, Conboy, Van der Velden (Platje/67), Ibrahim, Schone, Koolwijk (Vadocz/54), Goossens, Zeefuik (Foor/77).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.