nieuws

Wethouders Ommen kunnen blijven zitten

Met alleen een motie van afkeuring hebben de wethouders Lagas en Scheele donderdagavond een raadsvergadering over alle fouten rond De Drieslag overleefd. Een motie van wantrouwen haalde geen meerderheid.
De wethouders zijn mede-verantwoordelijk voor de enorme problemen die rond het Ommer herinrichtingsproject zijn onstaan. Uit een onderzoek van de gemeenteraad blijkt dat daarbij fout op fout gestapeld is. Het ambitieuze project, dat volgens het CDA van "een droom een nachtmerrie" werd, kost Ommen waarschijnlijk tientallen miljoenen.
Voor aanvang van de raadsvergadering werd nog verwacht dat het politieke leven van wethouder Lagas sowieso aan een zijden draadje hing. Meerdere raadsleden vinden dat zij dé persoon is om op te stappen omdat ze al vanaf het prille begin bij De Drieslag betrokken is. Ze is de enige verantwoordelijke bestuurder die nog steeds wethouder is. Lagas wilde tijdens de raadsvergadering niet ingaan op haar verantwoordelijkheid. Ook na de vergadering wilde ze er niets over zeggen.
Wethouder Scheele gaf wel "ruiterlijk toe dat er fouten zijn gemaakt." Hij gaf na afloop van de vergadering aan dat hij blij is dat een meerderheid van de raad het college het vertrouwen heeft gegeven om door te gaan. "Puinruimen dat wordt het motto voor de komende tijd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.