nieuws

FC Twente sluit af met nederlaag in Polen

FC Twente heeft de groepsfase van de Europa League verliezend afgesloten. In Polen ging de ploeg met 2-1 onderuit bij Wisla Krakow. Twente was al zeker van de eerste plek in groep K.
Bij Twente was er basisplaats voor doelman Marsman en verdediger Röseler die daardoor hun debuut in Europa maakten voor de club. Laatstgenoemde speelde zelfs voor het eerst in het eerste elftal. Het duel begon slecht voor Twente want al na elf minuten schoot Gargula Wisla op voorsprong. Bij dat doelpunt zag Marsman er niet goed uit. Zes minuten voor het einde maakte De Jong gelijk door op fraaie wijze een omhaal binnen te schieten.
Lang stond die gelijke stand echter niet op het bord, want een minuut na rust maakte Genkov de winnende treffer voor de gastheren. Twente was dus al zeker van de eerste plek in groep K, maar ook Wisla plaatste zich voor de volgende ronde. Fulham speelde met 2-2 gelijk tegen Odense BK en beide ploegen zijn daardoor uitgeschakeld. De loting voor de tweede ronde is vrijdagmiddag.

Wisla Krakow - FC Twente 2-1

1-0 Gargula (11)
1-1 De Jong (39)
2-1 Genkov (46)
Arbiter: Bezborodov (Rus)
Geel: Janssen, Gouriye
Wisla Krakow: Pareiko, Jovanovic, Bunoza, Diaz, Nunez, Boguski (Malecki /61), Wilk, Melikson (Kirm/89), Jirsak (Brud/90+2), Gargula, Genkov.
FC Twente: Marsman, Cornelisse, Roseler, Bengtsson, Buysse, Landzaat, De Jong (Gouriye/77), Janssen, Bajrami, Janko (Berghuis/66), Chadli (John/46).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.