nieuws

Gaan er koppen rollen in Ommen?

Er ligt een vernietigend rapport maar of dat ook politieke consequenties zal krijgen, is de grote vraag. Vanavond wordt het rapport over De Drieslag in Ommen in de gemeenteraad besproken.
De twee oppositiepartijen in Ommen hebben al aangegeven dat in ieder geval wethouder Ilona Lagas wat hen betreft moet opstappen. Zij is de enige wethouder die al vanaf het prille begin betrokken is geweest bij De Drieslag en nog steeds wethouder is. Maar of de coalitiepartijen een wethouder op willen offeren, is de vraag. Met 12 van de 17 raadszetels hebben zij een flinke meerderheid. Lagas óf haar collega Ko Scheele zouden ook zelf de handdoek in de ring kunnen gooien en zo hun verantwoordelijkheid nemen.
Volgens politicoloog Henk van der Kolk van de Universiteit Twente kan het bijna niet anders dan dat er iemand al dan niet gedwongen opstapt. "Dit is wel een typisch geval waarin het alleen symbolisch al belangrijk is." volgens Van der Kolk gaat het er om dat je als bestuurder het signaal geeft dat dit erg is en dat het consequenties moet hebben.
Bij het herinrichtingsproject De Drieslag zijn veel fouten gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat vorige week donderdag werd gepresenteerd. Al met al zou Ommen op het punt staan om door de gemaakte fouten een kleine 30 miljoen euro te verliezen.

Live verslag via Twitter:

Verslaggever Tom van 't Einde (@tomvanteinde) doet vanavond via Twitter live verslag van de gemeenteraadsvergadering. Dat verslag is ook via rtvoost.nl te volgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.