nieuws

Hekman en Kijk in de Vegte winnen in Biddinghuizen

Gary Hekman heeft donderdag de eerste wedstrijd om de KPN Super Prestige gewonnen. De marathonschaatser uit Gramsbergen was in Biddinghuizen de snelste in de sprint.
Hekman was de snelste van een omvangrijke kopgroep van veertien. Hij was Jochem Uithoven en Sjoerd Huisman te snel af. Zij werden respectievelijk tweede en derde in de wedstrijd over 70 kilometer. Hekman boekte zijn eerste seizoenszege.
Bij de dames ging de winst in de race over 40 kilometer naar Erna Last-Kijk in de Vegte. De schaatsster uit Genemuiden kwam solo over de streep, nadat ze in de laatste kilometer was weggereden. Het was de eerste zege voor Last in drie jaar tijd. Foske Tamar van der Wal werd tweede, voor Anniek ter Haar uit Dedemsvaart.
Na de marathon reden zowel de mannen als de vrouwen nog een tijdrit over 4,5 kilometer. Bij de mannen zegevierde Douwe de Vries. Bij de vrouwen won Mireille Reitsma. De tijdrit telt mee voor het klassement van de Super Prestige. Na de tijdrit bezet Hekman de tweede plek in het klassement. Last-Kijk in de Vegte werd derde in de tijdrit en bleef klassementsleidster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.