nieuws

Bezuiniging speciaal onderwijs kost 900 banen

Weerstand tegen bezuinigingen speciaal onderwijs
Weerstand tegen bezuinigingen speciaal onderwijs
De plannen voor bezuinigingen in het speciaal onderwijs kosten in Overijssel aan 900 mensen hun baan. Dat blijkt uit berekeningen van de Algemene Onderwijsbond.Â
Overijssel moet 27 miljoen euro inleveren op het speciaal onderwijs. De AOb heeft dat omgezet in banen en is verbijsterd over het resultaat. De tendens is dat 12,5 tot 15% van de banen verloren gaat en dat er fors grotere klassen ontstaan. Noord- en Zuid-Holland, Noord Brabant en Gelderland worden door de bezuinigingen het zwaarst getroffen maar daarachter volgt Overijssel.
De onderwijsbond spreekt van een verschraling van het onderwijs en vindt het kwalijk omdat het juist de leerlingen betreft die alle aandacht nodig hebben vanwege hun beperking.

Het is nu aan de landelijke politiek of de bezuinigingen doorgaan. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met de korting van 300 miljoen euro, maar over de verdeling van het geld zijn de kamerleden het nog nite eens. De Algemeen Onderwijsbond probeert via een flinke lobby in Den Haag de bezuinigingen tegen te houden. Ze stelt voor om het geld dat is bedoeld voor bonussen voor leraren te gebruiken om de bezuinigingen te beperken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.