nieuws

Clubrecord FC Zwolle na overwinning

FC Zwolle heeft vrijdagavond een clubrecord verbeterd door voor de tiende keer op rij te winnen. In Zwolle versloeg de ploeg van trainer Art Langeler Fortuna Sittard met 4-2.
Al vroeg in het duel kwam Zwolle op voorsprong door een doelpunt van Van Hintum. Hij nam een voorzet ineens op de slof en schoot hard binnen via de onderkant van de lat. Na een klein half uur kopte invaller Mamedov de tweede treffer van dichtbij binnen. Even later uur was het duel al beslist doordat opnieuw Van Hintum scoorde, dit keer schoot een vrije trap fraai in de bovenhoek. Toch kwam Fortuna vlak voor rust nog terug in de wedstrijd. Gommans kon van dichtbij binnenglijden na een fout in de verdediging bij Zwolle.
Tien minuten na de pauze was het duel definitief beslist. Na een snelle aanval over rechts kon Van den Berg zijn zevende van het seizoen binnentikken. Opnieuw kwam Fortuna echter terug in het duel. Scheelen maakte een kwartier voor het einde de 4-2.

FC Zwolle - Fortuna Sittard 4-2

1-0 Van Hintum (9)
2-0 Mamedov (26)
3-0 Van Hintum (30)
3-1 Gommans (45)
4-1 Van den Berg (56)
4-2 Scheelen (75)
Arbiter: Honig
Geel: -
FC Zwolle: Boer, Olijve, Lachman, Pot, Van Hintum, Bannink, Slot, Achenteh (Drost/75), Narsingh (Mamedov/17), Van den Berg, Maachi (Saymak/87).
Fortuna Sittard: Wintjens, Geenen, Dreesen (Janssen/75), De Boer, Schroyen, Scheelen, Voorn (Secerovic/87), Stolte, Hoesen (Gulpen/62), Gommans, Diaz.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.