nieuws

Oud-rechercheur hoort half jaar cel eisen voor ontucht

Tegen een voormalige politieman uit Enschede is een celstraf van een half jaar geëist. De oud-rechercheur zou de afgelopen jaren in zijn functie een aantal vrouwen hebben aangerand.
De man werd vorig jaar aangehouden en zat tien dagen in voorarrest. Hij is ontslagen. Vier vrouwen deden aangifte tegen de voormalig politieman. Eén van de aangiften kwam niet op de dagvaarding, omdat er bij het onderzoek fouten gemaakt werden.
De politieman zou in 2009 een arrestante in een verhoorkamer onzedelijk hebben betast. In een ander geval zou hij een vrouw hebben betast bij een onderzoek in haar woning. Volgens de officier van justitie zijn de verdenkingen al ernstig, maar is het nog veel ernstiger dat de man zijn functie misbruikte om de vrouwen aan te randen. Daarmee heeft hij het politiekorps in een kwaad daglicht gesteld en is er maar één straf mogelijk, een onvoorwaardelijke.
De politieman kwam in 1999 ook al in problemen met zijn korps, toen bleek dat hij zakelijke contacten had met een aantal seksclubs. Na een melding in 2007 zou hij niet meer in zijn eentje verhoren van vrouwelijke verdachten of getuigen mogen doen.
De oud-politieman spreekt de beschuldigingen tegen. Hij zegt dat hij door collega's gewaarschuwd werd voor één van de aangeefsters, omdat de vrouw eerder al aangifte van aanranding deed tegen politiemensen. Zijn advocaat zegt dat er geen overtuigend bewijs is. Voor de behandeling van de rechtszaak kwamen rechters uit Zutphen naar de Almelose rechtbank. Dit om elke indruk van belangenverstrengeling te voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.