nieuws

Rechtszaak hoofdverdachte Hardenbergse loverboy-affaire

De rechtbank in Zwolle
De rechtbank in Zwolle
De 22-jarige Somalische hoofdverdachte uit Hardenberg hoorde dinsdagmiddag 3,5 jaar cel tegen zich eisen, waarvan 1 jaar voorwaardelijk en verplichte ondertoezichtstelling van reclassering.
Hij heeft bekend dat hij minimaal 2 keer seks heeft gehad met een toen 13-jarig meisje. Het meisje is daardoor zwanger geraakt en heeft het ongeboren kind moeten laten weghalen. Uit DNA-onderzoek is onomstotelijk vast komen staan dat de man de vader van het kindje was. Verder heeft de man in de periode tussen 1 januari 2011 en 30 mei 2011 meerdere keren geprobeerd het meisje over te halen om tegen betaling seks te hebben met andere Somalische jongens uit Hardenberg. Vast is komen staan dat dat in ieder geval 2 keer is gebeurd.
Volgens de verdachte had het meisje erin toegestemd om seks te hebben met een vriend van de dader, tegen betaling van 15 euro. Na de daad betaalde hij het meisje met 20 euro maar omdat zij geen geld terug had zou hoofdverdachte zelf nog een keer seks met haar hebben gehad. Daarom hoefde zij hem die resterende 5 euro ook niet terug te betalen.
De Officier van Justitie gaf aan dat het meisje verstandelijk licht beperkt zou zijn. Bovendien zou zij makkelijk beinvloedbaar zijn geweest en daarvan zou verdachte gebruik hebben gemaakt. Volgens de advocaat van de verdachte zou moeten worden meegewogen dat het meisje er uiterlijk als een 16-jarige uit zou hebben gezien. De verdachte heeft ook verklaard dat hij dacht dat ze 17 was.
Uit politie-onderzoek is gebleken dat verdachte veelvuldig heeft geprobeerd om het meisje over te halen nog vaker seks te hebben voor geld. Dat gebeurde in telefoongesprekken en via sms. Verdachte wilde daarvoor 40 euro van de jongens hebben, 20 euro zou hij dan zelf hebben willen houden. In totaal zou het meisje met 4 tot 5 jongens seks hebben gehad. De verdachte in deze zaak zegt zich 'slecht' te voelen door zijn daden en geeft aan dat hij zijn leven inmiddels heeft gebeterd. De rechter doet zijn uitspraak in deze zaak over twee weken, op dinsdag 3 januari 2012.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.