nieuws

Goedkoop niet olympisch kwalificatietoernooi

Joy Goedkoop
Joy Goedkoop
Turnster Joy Goedkoop uit Raalte kan niet deelnemen aan het olympisch kwalificatietoernooi, in januari in Londen. Dat heeft gymnastiekbond KNGU dinsdag bekendgemaakt.
Goedkoop raakte eerder geblesseerd aan haar voet en triceps en is niet op tijd fit voor het zogenoemde testevent. Hoofdcoach Gerben Wiersma vertrekt woensdag met acht turnsters naar Frankrijk voor een trainingsstage: Lieke Wevers, Marlies Rijken, Wyomi Masela, Lisa Top, Noel van Klaveren, Ayla Wilbrink, Dianne Teunisse en Sanne Wevers.
,,We hadden ons een doel gesteld. Ik baal verschrikkelijk dat ik het niet mee af kan maken. Toch heb ik alle vertrouwen in het team, ze gaan er nog steeds voor. Ik neem nu de rust om goed te herstellen en richt me op de EK in mei'', reageerde Goedkoop. Eerder was al bekend dat Nederlands kopvrouw Céline van Gerner eveneens ontbreekt in Londen waar de turnsters zich als team kunnen plaatsen voor de Spelen. Van Gerner is niet voldoende hersteld van een operatie aan een gebroken voetwortelbeentje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.