nieuws

Wisla-supporters veroordeeld

Wisla-supporeters veroordeeld voor rellen
Wisla-supporeters veroordeeld voor rellen
Twee supporters van de Poolse voetbalclub Wisla Krakow zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand. De twee Polen gooiden tijdens ongeregeldheden voor de wedstrijd tegen FC Twente eind september met stenen naar de politie. Dat gebeurde bij De Grolsch Veste.
Uit angst voor ongeregeldheden gold er voorafgaand aan de wedstrijd op 29 september een centrumverbod voor de Poolse supporters. Ze werden in een vak bij het stadion opgevangen. Daar liep de situatie uit de hand en ontstonden er relletjes. De twee supporters bekennen dat ze hun woede op de politie hebben gekoeld. Volgens de rechter kan geweld tegen politie niet getolereerd worden en is een onvoorwaardelijke celstraf de enig mogelijke bestraffing.
Beide supporters waren niet in de rechtbank en zijn daarom bij verstek veroordeeld.
Een derde supporter werd ook veroordeeld; de man kreeg een boete van 300 euro omdat hij traangas op zak had. De grimmige sfeer rond de wedstrijd was aanleiding voor FC Twente om fans op te roepen niet naar Polen te gaan voor de tegenwedstrijd. Uit Polen waren dreigementen ontvangen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.