Concordia onderzoekt verhuizing naar Cremer

Concordia Kunst en Cultuur in Enschede onderzoekt de mogelijkheden voor Het Cremer, het vroegere balengebouw in de wijk Roombeek. Concordia onderhandelt met eigenaar De Woonplaats over een gedeeltelijke verhuizing naar het gebouw.

Volgens de directeur van Concordia gaat het nu om een onderzoek naar de ruimtelijke invulling. De financiën worden nog buiten beschouwing gelaten. Woningcorporatie De Woonplaats heeft veel geld in het prestigieuze project gestoken. Zo is het oude gebouw dat door de vuurwerkramp is beschadigd, horizontaal doorgezaagd, is de bovenverdieping gelift en is er een glazen verdieping tussen geplaatst.

 

De gemeente Enschede wil dat het een centrum voor kunst en cultuur wordt. De achtergevel is bekleed met panelen met de afbeelding van Jan Cremer omdat zich er Het Cremermuseum zou vestigen. Daarover zijn de gemeente Enschede, Concordia en de stichting Cremer Museum nog in gesprek. Het museum zou de ruimte kunnen delen met Concordia maar of dat doorgaat is nu aan Concordia. Het bestuur van Cremer Museum mikte eind vorig jaar nog op opening van het museum in het najaar. Of dat haalbaar is, is twijfelachtig. De renovatie van het gebouw is weliswaar in een vergevorderd stadium maar nog niet afgerond.   

 

Concordia Kunst en Cultuur is nu gevestigd op de Oude Markt waar in een monumentaal onder meer een tentoonstellingsruimte en een winkel is ingericht. Het theater van Concordia zit in ander een monumentaal pand, ook aan de Oude Markt. De directeur benadrukt dat het theater niet verhuist. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: