nieuws

Dakdrama FC Twente grootste nieuwsgebeurtenis in 2011

Dakdrama
Dakdrama
Toen ik vorige week in een weblog vroeg wat uw Overijssels nieuwsmoment van 2011 was, kwam telkens dezelfde nieuwsgebeurtenis terug: Het dakdrama in stadion de Grolsch Veste van FC Twente in Enschede op 7 juli.
Het was net voor de middag dat zich het drama voltrok in het stadion. Bouwvakkers waren druk met het uitbreiden van de tweede ring op het stadion. Maar het ging mis... De dakconstructie begaf het en het complete dak van de nieuwbouw kwam naar beneden. Meerdere bouwvakkers raakten bedolven onder de constructie en de dakplaten. Twee van hen overleven het niet. Het drama werd wereldnieuws. Al heel snel bleek dat er fouten zijn gemaakt tijdens de bouw. Er werden al dakplaten op het dak gelegd, terwijl de constructie daar nog helemaal niet stevig genoeg voor was. Als we in Overijssel aan 2011 terugdenken, zullen we altijd terugdenken aan het drama.
Maar 2011 was ook een jaar met opvallend veel overlast als gevolg van het weer. Hoogwater begin 2011, veel gladheidsperikelen, een zeer warme april, een lange periode van extreme droogte, een kwakkelzomer met opnieuw af en toe extreem weer, een periode van een zeer lage waterstand en een zeer zachte herfst. Weerman Ton ten Hove zal later nog uitgebreid terugblikken op het weer in 2011.
En er gebeurde natuurlijk nog veel meer. Tussen Kerst en Oud en Nieuw staat RTV Oost in het teken van terugblikken op 2011. Bij 20 onderwerpen van het afgelopen jaar wordt nog eens langer stilgestaan. U hoort die onderwerpen op Radio Oost en u ziet ze op TV Oost en natuurlijk ook op de website. Wilt u nu al terugkijken en zien wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is, dan kunt u het digitale jaaroverzicht bekijken. Het is een interactieve weergave waarin u zelf bepaalt hoe u het nieuws van het afgelopen jaar wilt zien. Het jaaroverzicht vindt u hier: http://www.rtvoost.nl/jaaroverzicht

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.