nieuws

FC Twente verliest na verlenging van PSV

FC Twente is donderdagavond in de achtste finales van de KNVB-beker uitgeschakeld door PSV. Na verlenging werd het 2-1 voor de Eindhovenaren.
Voorafgaand aan het duel werd afscheid genomen van Theo Janssen (naar Ajax) en Arnold Bruggink (gestopt). In de eerste helft was PSV de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen. Mihaylov bleek echter een sta in weg voor vooral Mertens en Wijnaldum. In de tweede helft ging Twente een stuk beter spelen en kreeg het ook enkele kansen. Janssen was het dichtst bij een treffer, maar raakte de paal. Ook PSV kreeg enkele kansen, maar Mihaylov was opnieuw sterk. In de blessuretijd waren Matavz (PSV) en De Jong (Twente) nog dicht bij de winnende, maar het werd verlengen.
In de eerste helft van de verlenging waren er niet echt grote kansen. Bajrami schoot naast en aan de andere kant vonden Matavz en Mertens Mihaylov weer eens op hun weg. Na 101 minuten was het dan toch raak. Matavz kopte de 0-1 binnen uit een voorzet van Mertens.
In de tweede helft kwam Twente na vijf minuten terug in het duel doordat invaller Janko een strafschop benutte. Die gelijke stand stond er echter maar vier minuten. Matavz profiteerde van slecht ingrijpen van Douglas en prikte de 2-1 achter Mihaylov. Even later haalde Lens nog een inzet van Chadli van de lijn.

FC Twente - PSV 1-2 (na verlenging)

0-1 Matavz (101)
1-1 Janko (110/pen)
1-2 Matavz (114)
Arbiter: Vink
Geel: Strootman, Toivonen, Manolev, De Jong, Isaksson
FC Twente: Mihaylov, Rosales (Cornelisse/32), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen (Janko/106), Brama, Fer, Chadli, De Jong, John (Bajrami/70)
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (Bouma/120+1), Wijnaldum, Toivonen, Stootman, Labyad (Lens/76), Matavz, Mertens (Vennegoor of Hesselink/115).
Foto's: TC/Tubantia
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.