nieuws

Dik duizend handtekeningen tegen danceverbod Zwolse binnenstad

Jongerenwebsite Mijnz heeft vrijdagochtend 1154 handtekeningen, tégen een verbod op dancefestivals in de Zwolse binnenstad, aan wethouder René de Heer aangeboden.
De gemeente Zwolle wil dancefestivals uit de historische binnenstad weren. Volgens de gemeente zijn de risico's te groot omdat er vaak veel mensen op af komen. Locaties als park de Weezenlanden en de Wythemerplas zijn volgens de gemeente geschikter voor dance evenementen. De studenten achter Mijnz.nl zijn het daar niet mee eens. Volgens hen hoort dance in de binnenstad er gewoon bij. "Als Zwolle wil meetellen als studentenstad moet dit gewoon kunnen." De studenten hopen met de handtekeningen de gemeente op andere gedachten te brengen.
Volgens wethouder De Heer zullen de handtekeningen echter weinig zoden aan de dijk zetten. Hij vindt de actie symphatiek maar zei, na het in ontvangst nemen van de handtekeningen, dat de kans klein is dat de gemeente er anders over gaat denken. De wethouder benadrukte dat dance in Zwolle niet verboden is en ook nooit zal worden maar dat de binnenstad niet geschikt is als dancelocatie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.