nieuws

Vier Overijsselse oliebollenbakkers in AD test

De beste oliebollen in Overijssel koop je in de Krim bij Echte Bakker Slagter. Dat oordeelt dagblad AD in de jaarlijkse oliebollentest.
Slagter is oorspronkelijk een bakker uit Coevorden maar heeft ook een filiaal in de Krim. De bakker behaalde een 8e plaats bij de jaarlijkse verkiezing. Op de lijst van het AD staan nog drie andere Overijsselse bollenbakkers. Gouki de Oliebollenkoning uit Almelo staat op plek 57 en kreeg een 6,5 voor de bollen. Volgens het juryrapport is het een kraam waar je met een gerust hart kunt kopen. De Stadsbakker uit Zwolle behaalde een 72ste plaats met oliebollen die de jury beoordeelde met een 6.
In de lijst staat bakker Nijkamp uit Holten op plaats 96 met een 4,5 voor de oliebol, tot grote verontwaardiging van de bakker. Hij behaalde vorig jaar de derde plaats met een 9,5. De bol werd dit jaar echter door de jury volledig afgebrand; hij had een nare bijsmaak die alle eetplezier weghaalde. Een herkeuring kon aan die bevindingen niets veranderen. Volgens Nijkamp is dat onbegrijpelijk omdat hij de receptuur niet heeft aangepast. Daarnaast is zijn oliebol deze maand door de echte bakkers in Nederland nog verkozen tot de een na lekkerste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.